İşgalci siyonist rejimin Gazze'deki Filistinlilere karşı soykırım uyguladığı gerekçesiyle Güney Afrika'nın BM'nin en yüksek yargı kurumu niteliğindeki Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davanın ilk duruşması bugün başladı.
Oturum öncesinde onlarca Filistin destekçisi mahkeme binası önünde toplanarak Filistin bayrağını kaldırdı ve Gazze'de "derhal ateşkes" sloganları attı.
Uluslararası Adalet Divanı'ndaki Güney Afrika temsilcisi Filistin halkının 1948'den beri kendi geleceğini belirleme hakkından mahrum bırakıldığını ve işgal rejimi yasalarının Filistinlilere yönelik olarak ırkçı ayrım politikalarını esas aldığını ifade etti.
Güney Afrika temsilcisi, işgal rejiminin Filistin halkına yönelik olarak ısrarla sürdürdüğü soykırım uygulamalarının nasıl bir şey olduğunu kendilerinin Güney Afrika'da çok iyi tanıdıklarını dile getirdi.
Güney Afrika Adalet Bakanı da 7 Ekim'deki silahlı saldırının insanlığa karşı işlenen suçlara gerekçe oluşturamayacağını hatırlatarak, "Soykırımın önüne geçmek bizim için bir görevdir." diye konuştu.
Güney Afrika Adalet Bakanı ayrıca Filistinlilerin hayatlarını tahrip etme uygulamalarının 7 Ekim'de başlamadığını bilakis 76 yıldan beri devam etmekte olduğunu vurguladı.
29 Aralık'ta Güney Afrika, işgalci rejiminin, Birleşmiş Milletler Şartı kapsamındaki yükümlülüklerini ihlal ettiğini ve "Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına karşı soykırım eylemleri gerçekleştirdiğini" kanıtlayan 84 sayfalık bir dava açtı.
İşgal rejimi ise suçlamaları kabul etmedi ve mahkemede sözde kendini savunacağını belirtti.
Yorum Yazın