© Güney Postası

Ünlü fenomen Ferit Ateşbakan'dan gayriahlaki yayın yapanlara sert tepki

Sosyal Medyada Karacadağ Canavarı ismiyle tanınan ünlü oyuncu ve fenomen Ferit Ateşbakan’ı ofisinde ziyaret ederek;  tiyatro, sinema ve sık sık gündeme gelen sosyal medya fenomenleri üzerine konuştuk.

Bölgede herkesin severek takip ettiği, eğlendirici ve öğretici video içerikleriyle herkesin gönlünde taht kuran Ateşbakan, imkanları ölçüsünde içerik üretmeye devam edeceğini belirtti.  

Sosyal medyada bazı fenomenlerin gayriahlaki yayınlar yapmasını kınadığını kaydeden Ateşbakan, bunun büyük bir rezillik olduğunu vurguladı.

Siz değerli www.guneypostasi.com okuyucularımıza oyuncu Ferit Ateşbakan ile kısa ama bir o kadarda anlamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

 Kendinizi tanıtır mısınız? Tiyatroya nasıl girdiniz? Çevre faktörünün sizde etkisi nasıl oldu?

Öncelikle güney postası ailesine röportaj için çok teşekkür ederim.

Ben Ferit Ateşbakan diğer adım yani sosyal medyada kullandığım ismim Karacadağ canavarı. Küçükken İstanbul’a televizyonlarda, sinemalarda oynamak için yola çıkmıştım yani bu tiyatro ve sinema hevesim küçüklükten beri var. İstanbul da 1 yıl kadar tiyaro eğitimi aldım.  Tiyatro sahnelerinde ve birkaç dizide rol aldım.  Memleketime döndüğümde birkaç aile büyüğüm bu işlerin yakışmadığını söylemesi üzerine hevesim kırılmıştı doğrusu. Ama ürettiğim içeriklerden mutlu olan insanların dilekleri üzerine yine devam ettim.

 Tiyatro mesleği şuan ne durumda ve nereye doğru eviriliyor?

Tiyatro eskisi gibi rağbet görmüyor ama bu işi severek yapan çok güzel insanlar var onları takip ediyorum. Özellikle Batman’da bir grup var,  Erdal Kaya Kürtçe tiyatro yapıyor onları hayranlıkla takip ediyorum. İnşallah tiyatro adına daha güzel şeyler olur. Ben İstanbul’da yaklaşık bir yıla yakın tiyatro eğitimi almıştım tiyatro bambaşka bir dünya.

 Sosyal medyayı kullanarak popülarite oluşturan fenomenlerin tiyatroya etkisi var mı? Varsa nasıl bir etki oluşturuyor?

Tiyatro etkisi elbette ki olur. Becerisi olan yani bu işi severek yapan çok güzel insanlar da var. Onların yolu açık zaten gerisi bunları görecek olan tiyatro ve sanat yönetmenleridir.

Kimi insanlar fenomen olmak için veya bu sektörde daha fazla para kazanmak için cinsel içerikli videolar yayınlıyor. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Yeteneği olan herkes becerilerini sergileyebilir, video içeriği üretebilir.  Bu konuda hiçbir sorun yok. İlla tiyatro eğitimi almasına da gerek yok ama her şeyin bir ahlakı olmalı ve içeriği üretirken belli başlı kriterler göz önünde bulundurulmalıdır. Bizi sadece yetişkin insanlar izlemiyor. Her yaş grubundan insanlar izliyor. Bu grup içinde yer alan küçük çocuklar da izliyor. Bunları bilip ona göre hareket etmeliyiz. Kötü yayın yapan insanları kınıyorum ve o insanlar sosyal medyadan önce de vardı.  Tek bir fark var sosyal medya ile onların yüzünü daha net görüyoruz. Tek kelimeyle rezillik...

Son zamanlarda gündemi meşgul eden bazı fenomenlerin, Tiktok platformu üzerinden yasadışı para kazanma faaaliyetlerini duyduk. Konu hakkında neler söylemek istersiniz?

 Bazı fenomenlerin yasadışı yollardan para kazandığını ya da kara para aklayarak hayatlarını sürdürdüklerini ben de haberlerde okuyarak öğrendim. Nasıl yapıyorlar ben de bilmiyorum ama helal değildir. Ben yayıncıları da kınıyorum şimdiye kadar hiç öyle bir yayın yapmadım ya da öyle bir işe girişmedim. Çok şükür iyi kötü bir işim var. Oradan kazanıyorum sosyal medya gelip geçici sosyal medya benim ikinci planımda.

Sizce Türkiye’de TikTok yasaklanmalı mı?

Yasaklanması gereken sadece TikTok uygulaması değil ki ahlaksız insanlar her yerde yayın yapıp kötü şeyler yayınlayabilir. O zaman bütün sosyal medya  platformları kapansın düşüncesi ortaya çıkar. Ben TikTok’u savunmuyorum.  TikTok biraz daha bu işin öncüsü olmuş durumda. Devletimiz inşallah bu konuyla ilgili bir tedbir alır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER