© Güney Postası

Temeli 9 yıl önce atılmıştı hala bitirilemedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temelini attığı Şanlıurfa Şehir Hastanesi’ne aradan 9 yılı aşkın süre geçmesine rağmen bir türlü hizmete alınamadı.

15 Mayıs 2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldığı törenle temelini attığı Şanlıurfa Şehir Hastanesi, aradan 9 yıl geçmesine rağmen hizmete alınamadı.

Toplam 5 ana binadan oluşması beklenen hastanede 983 tek kişilik oda, 514 yoğun bakım yatağı ve 57 ameliyathane bulunacak. Yatak kapasitesi 1700 olan hastane, hizmete alınırsa nüfus bakımından kalabalık bir kent olan Şanlıurfa’ya derin bir nefes aldırması bekleniyor.

 Temelli 2021'de atıldı

Temel atma töreninden sonra 6 yıl boyunca bir çivi bile çakılmayan Şanlıurfa Şehir Hastanesinin temeli 2021 de atıldı ve çalışmalar devam ediyor. Bir türlü bitirilemeyen hastane yapım çalışması Sık sık tartışma konusu oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu hastane, Şanlıurfa’ya layık bir hastane olacak. Bitince böyle olacak. Bu, Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu zamanki hastanelere benzemeyecek. Benim Şanlıurfalı kardeşlerime layık bir hastane olacak. İnşallah burayı kazasız, belasız tamamlayıp belirlenen sürede hizmete açacağız” demişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER