© Güney Postası

Siverek'te vatandaşlar Gazze'nin gündemden düşmesine sert tepki gösteriyor

İşgalci siyonist rejimin Gazze'de yaptığı soykırım aralıksız devam ederken, yaşanan katliama gözleri kapatmanın insani olmadığını belirten vatandaşlar, Gazze gündeminin ikinci plana düşürülmesine sert tepki gösteriyor.

İşgalci İsrail’in Gazze’de 3 aydır sürdürdüğü katliamlarla çoğu kadın ve çocuk olmak üzere on binlerce insan şehit oldu. Siyonist rejimin saldırıları devam ederken Siverek’te vatandaşlar, Gazze’nin suni gündemlerle ikinci plana düşürülme çabalarına karşı çıktıklarını belirtti.

Hiçbir gündem Mescidi Aksa için ödenen bedelden önemli değildir

Veysi Çakmak

Oluşturulan suni gündemlerle Filistin davasının arka plana düşürülmek istendiğine dikkat çeken Veysi Çakmak: ‘’Hiçbir gündem Filistin halkının kutlu direnişinden de Mescidi Aksa için ödediği bedelden de önemli değildir çünkü bu dava hepimizindir. Acı bir durumdur ki, ne zaman insanlar tek vücut halinde bu davaya sahip çıkmaya başladı, fitne odakları harekete geçip o ruhun kaybolmasına sebebiyet vermeye başladılar. Hiç hesapta olmayan boş beleş suni gündemlerle insanların yüreğindeki dava aşkını zayıflatmaya çalıştılar. İşgalci İsrail hesabına çalışan beyni satılmış, vicdanı körelmiş, yerli uşaklar, futbol gündemi ile Siyonistlerin ekmeğine yağ sürmeye kalkıştılar. Maalesef beyni sulanmış bazı kesimlerde alkış tutup destek vermeye başladılar. Böylece Filistin davasını arka plana atıp, ümmetin birlik ve beraberliğini baltalamak istediler. Bu sebeple yöneticilerimizin de halkımızın da birinci gündemi Gazze olmalı ve bu gündem diri tutulmalıdır’’ dedi.

Hiçbir suçu olmayan on binlerce masumu katlettiler

Bayram Bardakçı

Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir vahşetin yaşandığına belirten Bayram Bardakçı "Bu zulüm bugün ya da 7 Ekim'de başlamadı. Bu zulüm 75 yıldır devam ediyor. Sadece Gazze değil Batı Şeria’da da çeşitli bahanelerle binlerce insanı tutukladılar. Hiçbir suçu olmayan on binlerce masumu katlettiler. İşgalci rejimin yaptığı soykırımdan başka bir şey değil. Bugün bizlerin öncelikli gündemi Gazze olmalı ve gündemden hiç düşmemelidir. Bölge olarak ekonomik, siyasi, kültürel birçok problemimiz olabilir ama hiçbir sorun şuan İçin Gazze de katledilen masum bir bebekten veyahut bir kadından önemli değil’’ ifadelerini kullandı.

Gazze’de katledilenler kardeşimizdir

Mahmut Ömeroğlu

Gazze’nin herkesin gündeminde canlı tutulması gerektiğini vurgulayan Mahmut Ömeroğlu: ‘’Gazze halkı benzeri görülmemiş bir şekilde zulme, katliamlara ve saldırılara uğrarken siyonistler çocuk kadın demeden kundaktaki bebekleri bile katlederken bizim basit, ucuz gündemlerle uğraşmamız gerçekten üzücü. Mescidi Aksa hepimizin davası ve Gazze’de katledilenler kardeşimizdir. Bugün gündemimizi kuşatan futbol da seçim çalışmaları da Gazze de katledilen kardeşlerimizden önemli değil. Herkesin Gazze'yi gündeminde tutması gerekiyor’’ dedi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER