© Güney Postası

Şanlıurfa da halk, zamlara sert tepki gösteriyor

Asgari ücretin belirlenmesiyle ulaşım, gıda, kira ve birçok kalemde zamların yapılması vatandaşların sert tepkisine neden oldu.

Zamların, hayatı olumsuz etkilediğini belirten vatandaşlar, pahalılığın ciddi mağduriyetlere sebep olduğunu bildirdi.

Zamların; gıda ürünlerinden giyime, yakıttan taşıta, konuttan kiraya kadar hayatın her alanını çok olumsuz etkilediğini belirten halk, asgari ücretin zam için bir fırsat olarak kullanıldığının altını çizdi.

Yaşanan zamlara tepki gösteren Siverekliler, yetkililere çağrıda bulunarak artan fiyatlara bir çare bulunmasını istedi.

Gariban halk ne yapsın?

Mesut Ömeroğlu

Siverek’te tarım işiyle uğraştığını ve zamların kendilerini mağdur ettiğini vurgulayan Mesut Ömeroğlu: ‘’Asgari ücretli çalışanlara, memurlara ve aynı şekilde emekli maaşlarına zam yapıldı. Buna bağlı olarak her şeyin fiyatı yükseldi. Buradan yetkililere sormak istiyorum gariban halk ne yapsın? Biz yıllardır ailecek tarım işiyle uğraşıyoruz. Asgari ücretle çalışmıyoruz ama asgari ücretin artışı bizi daha çok etkiliyor. Şuanda kiraya, konuta, giyime, gıdaya her şeye zam yapıldı. Asgari ücretli bir iş bile bulamayan binlerce insan var. Halkın büyük bir kısmı mağdur durumda.  Yetkililerin, bu insanları görmesi ve ona göre acilen tedbir alması lazım’’ dedi.

Gelir gideri karşılamıyor

Faik Hatipoğlu

Yıllardır Siverek merkezde bir ocakbaşı işletmesinde çalıştığını belirten Faik Hatipoğlu: “Vatandaşlar yeme-içme ihtiyaçlarını gidermek zorundadırlar. Asgari ücret belirlendikten sonra gıdaya, giyime, ulaşıma ve birçok şeye zam yapıldı. Asgari ücret, zam yapmak isteyenlerin bahanesi haline gelmiş. Herkes asgari ücret alıyormuş gibi hareket ediliyor. Bu memlekette çoğu kişi asgari ücretin altında çalışıyor böyle olunca gelir gideri karşılamıyor. Yetkililerin bu zamlarla ilgili bir çözüm yolu bulmalarını istiyoruz. Halk bu zamlardan çok kötü bir şekilde etkilenmektedir.” İfadelerini kullandı.

 

Yetkililerden tedbir almasını istiyoruz

Serdar İriç

Mevsimlik işçi olduğunun altını çizen Serdar İriç ise ‘’Ben ailemle beraber her yıl, yıllın belli aylarını İç Anadolu’da mevsimlik işçi olarak geçiriyorum. Tarlada sigortalı çalışanlar değiliz. Herhangi düzenli bir aylığımızda yok. Asgari ücrete zam yapıldıktan sonra bütün marketler ve mağazalar zam yapmaya başladı. Tek gerekçeleri ise asgari ücretin artışı oldu. Her yıl Siverek’ten binlerce insan mevsimlik işçi olarak başka memleketlere gidiyor. Zam yapılırken asgari ücret gösterileceğine halkın tarlalarda çektiği çile hesaba katılsın. Yetkililerden tedbir almasını istiyoruz’’ dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER