© Güney Postası

Kaybettiği kız arkadaşının adına kurduğu kütüphanin açılışı büyük bir konserle olacak

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde kız arkadaşını kaybeden gazeteci İsa Demiroğlu kız arkadaşının adını yaşatabilmek için Gözeli köyünde bulunan Verimli ortaokuluna kütüphane kurmak için kollarını sıvadı. Kütüphanenin açılışına sayılı günler kala Demiroğlu'ndan sürpriz bir açıklama geldi. 

Gazeteci İsa Demiroğlu, yaşanan 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde kız arkadaşını kaybettikten sonra  geçtiğimiz aylarda onun adını yaşatmak ve eğitime katkıda bulunmak amacıyla Siverek’in Gözeli köyünde bulunan Verimli Ortaokuluna kütüphane kurma kararı aldı.

Kütüphanenin temellerini atmak için başlattığı kitap toplama kampanyası büyük ilgi gördü ve çok sayıda kitap toplandı. Ayrıca, okulun kütüphane rafları ve ders çalışma masaları da Demiroğlu ve hayırseverler  tarafından sağlandı. 

Kütüphane Açılış Tarihi ve Sürpriz Konser

​​​​​Gazeteci İsa Demiroğlu, çıkmış olduğu televizyon yayınında açılışın yakın bir tarihte olacağını duyurdu. Kütüphanenin açılışının net  tarihiniyse  sosyal medya hesaplarından duyurdu. 20 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşecek olan açılış için büyük bir sürpriz planladı. Sanat dünyasında “Kadife Sesli Sanatçı”  olarak ün yapan Aygün Karadoğan'ın konser verecek. Bu konser okul öğrencileri ve köy sakinleri için unutulmaz bir etkinlik olacak.

Güney Postası'na konuşan Demiroğlu, kütüphanenin alışılmışın dışında bir açılış yapmak istediğini belirterek, Aygün Karadoğan ile yapılan görüşmeyi şu şekilde aktardı: "Kütüphanenin açılışı için ne yapabilirim diye düşünürken, Naz Radyoda sunuculuk yaptığım zamanlarda tanışma fırsatı bulduğum değerli ses sanatçımız Aygün Karadoğan ile irtibata geçtim. Kendisiyle yaptığım telefon görüşmesi esnasında kendisine daha önce de bahsettiğim kütüphane çalışması için bir açılış planlaması yaptığımı dile getirdim. Hatta bu konu hakkında kendisinden tavsiye bile istedim. Aygün Karadoğan ise çalışmalarımıza destek vermek amacıyla seve seve gelip konser verebileceğini söyledi.

Aygün Karadoğan’ın katılımıyla gerçekleştireceğimiz açılışımız hem okul öğrencileri hem de Gözeli köyü sakinleri için büyük bir jest olacak. Benim ricamı kırmayıp konser vermeyi kabul eden Aygün Karadoğan ve ekibine tekrardan teşekkürlerimi sunmak isterim. Şimdiden kütüphanemizin okulumuz ve şehrimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. Son olarak da açılışımıza katılım sağlayabilen herkesi davet ediyorum.” Dedi.

Sosyal Medyada Büyük İlgi

​​​​İsa Demiroğlu'nun yaptığı duyurular, sosyal medyada büyük ilgi gördü ve pek çok kişi etkinliğe katılmak için heyecanla bekliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER