© Güney Postası

Karabulut Güney Postası'na konuştu: Beşiri’de acilen çözülmesi gereken sorunlarımız var

Batman Beşiri ilçe belediye başkanı Alparslan Karabulut, ilçenin kangrenleşen su, ulaşım ve çöp sorununu çözüme kavuşturmak üzere olduklarını belirtti.

Haber: Mehmet Şirin Demir

2024 Yerel Seçimlerde Beşiri’de %48,38 oy ile Beşiri Belediye Başkanlığına seçilen Karabulut, belediyeyi 130 milyon TL borç ile devir aldığını ifade etti.  

Güney Postası muhabirine konuşan Karabulut, “Beşiri Belediyesi’nin borcu 130 milyon TL. Bu borcu kalem kalem belediye binasına asarak vatandaşlarla paylaştık. Gerçekçi olmak gerekirse bu beş yıl içinde hiçbir hizmet yapmasak bile belediyenin geliri ile bu borcu ödememiz mümkün değil. Ama tabii ki bu borcun bir kısmını ödeyeceğiz. Elimizden geldiğince yatırım yapacağız bununla birlikte azami ölçüde borcumuzu peyderpey ödeyeceğiz” dedi. 

“Beşiri’de acilen çözülmesi gereken sorunlarımız var”

İlçe merkezinin çözülmesi gereken sorunları olduğuna dikkat çeken başkan Karabulut, Su, ulaşım ve çöp sorununu kısmen çözüme kavuşturduğunu belirtti. 

Karabulut, sözlerini şöyle devam etti: “Beşiri’de acilen çözülmesi gereken sorunlarımız var. Bunlar su, ulaşım ve çöp şeklindedir. Belediyeyi devir alır almaz su sorunu çözüme kavuşturduk. Beşiri’deki çöp sorununa çözüme kavuşturmak için çöplerimizi geri dönüşüm tesisine göndermek için zemin çalışmasını yaptık. Bu haftadan itibaren ilçemizin çöpünü Batman’a götüreceğiz. Bir de ulaşım sorunumuz var. Ağustos ayında araç filomuza 2 yeni otobüs eklemeyi hedefliyoruz. Bu şekilde ulaşımdaki sıkıntımızı büyük ölçüde gidermiş olacağız. Beş aylık gibi bir süreçte kırk yıllık kangrenleşen üç büyük sorunumuzu çözmüş olacağız. Beşiri – Batman arasındaki ulaşım bizden önce yarım saate bir şeklinde yolcular taşınıyordu. Biz gelir gelmez sefer sayımızı artırarak 15 dk’da bir şeklinde düzenleme yapmamıza rağmen hala problem yaşıyoruz. Çünkü belediyemizin bünyesindeki ulaşım araçlarımız eski ve yetersiz durumda. İlçemiz ve köyleri ile birlikte yaklaşık kırk bin nüfusa sahibiz. Şimdiye kadar bu nüfus dört tane minibüs ve 2 yarı otobüs ile ulaşım sağlanmaya çalışılıyordu.”  

“Rüşvet alanda verende mel’undur sözünü Necmettin Erbakan hocamızın bize vasiyeti olarak görüyoruz” 

Beşiri Belediyesi’nin bina içine rüşvet alanda verende mel’undur yazısı asan Karabulut, bu şekilde belediyenin kaynaklarının heba edilmesinin önüne geçmek istedikleri ifade etti. 

“Rüşvet alanda verende mel’undur sözünü Necmettin Erbakan hocamız Refah Partisi belediyeciliğinde belediyelere asmıştı. Biz bu sözü kendisinin bize bir vasiyeti olarak görüyoruz” diyen Karabulut, 1994 yerel seçimlerinde Refah Partisi bu düşünce ile belediyeciliğin nasıl olacağını bütün topluma gösterdiğini söyledi. Belediye meclis toplantılarını şefaf bir şekilde gerçekleştireceklerini belirten Karabulut, “Belediyemizin meclis toplantıları şefaf bir şekilde olması için bu haftadan itibaren belediye meclis encümeni toplantımızı kapalı spor salonunda halkımıza açık bir şekilde yapacağız. Bu şekilde hemşerilerimiz toplantıları izleyerek takip edecek” dedi.

“Belediyemizin araç filosunu en kısa zamanda artıracağız”

Belediyenin envanterindeki araç filosu hizmet noktasında yetersiz olduğunu kaydeden Beşiri Belediye Başkanı Alparslan Karabulut, ulaşım noktasında 2 otobüs ve itfaiye ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi.

Karabulut, “Belediyemizin envanterinde itfaiyemiz olmasına rağmen merdiveni yok. Maazallah bir apartmanda yangın çıkarsa bu itfaiyemiz iş göremez. Dolaysıyla Batman’dan buraya itfaiye gelip yangını söndürmeye çalışıyor. En kısa zamanda yeni bir itfaiyeyi ilçemize kazandırmanın gayreti içindeyiz” dedi. Seçim sürecinde vatandaşların mezder taleplerini karşılamak için şimdiden kolları sıvadıklarını ifade eden Karabulut, en yakın zamanda inşaatın bitimiyle bir sorunu daha çözmüş olacaklarını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER