© Güney Postası

HAMAS'tan işgal rejimine anlaşma şartı

HAMAS Siyasi Büro Üyesi Usame Hamdan, Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, Gazze'de kalıcı bir ateşkes sağlanmadan anlaşma olmayacağını söyledi.

Basın toplantısında Hamdan, "Gazze’de kalıcı bir ateşkes sağlanmadan, işgalciler Gazze'den çekilmeden ve esir takası anlaşması imzalanmadan siyonist rejimle herhangi bir anlaşma yapmayacağız." dedi.

"Arabulucu taraflardan aldığımız öneriyi Katarlı kardeşlere bildirdik ve bunu kabul ettiğimizi duyurduk." diyen Hamdan, öneriyi 5 Mayıs’ta aldıklarını ve 6 Mayıs’ta ise bunu kabul ettiklerini belirterek, işgal rejiminden bu öneriye net bir yanıt gelmediğini ifade etti.

İşgal rejiminin açıklamalarının kalıcı bir ateşkes ve Gazze'den tam olarak çekilmesini sağlamadığını ifade eden Hamdan, "Bu konu ABD başkanının açıklamalarıyla tutarlı değil." ifadesini kullandı.

İşgal rejiminin yalnızca esirlerini serbest bırakıp savaşı yeniden başlatmak istediklerini belirten Hamdan, "Esirlerimizin serbest bırakılacağı adil bir takas anlaşması olmadığı sürece işgalciler, esirlerinin yüzünü görmeyecektir." diye konuştu. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER