© Güney Postası

Deprem acısını kütüphaneyle anlamlı hale getirdi

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde kız arkadaşını kaybeden Gazeteci İsa Demiroğlu, kız arkadaşının adını yaşatmak için kurduğu kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Müzik camiasının “Kadife Sesi” olarak bilinen Aygün Karadoğan'da katıldı.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde kız arkadaşını kaybeden Gazeteci İsa Demiroğlu, kız arkadaşının adını yaşatmak için kurduğu kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

Demiroğlu, Ekim ayında başladığı çalışmaların ardından, 8 ay süren yoğun bir süreç sonunda kütüphanenin açılışı gerçekleştirdi.

Demiroğlu'nun Siverek’in Gözeli Köyü Verimli Ortaokulu’nda kız arkadaşı Gizem İncesu’nun adını yaşatmak için çalışmalara başladığı öğrenildi.

Depremin ardından yaşadığı kayıpların kendisinde derin izler bıraktığını ifade eden Demiroğlu, “6 Şubat depremi herkeste olduğu gibi bende de yaralar açtı. Kimileri malıyla sınandı, kimileri de canıyla. Bense hem malım hem de canımla sınandım. Hatay’da kız arkadaşım depremde vefat etti, deprem sırasında Malatya’da bilgisayarlarım, kameram gibi iş malzemelerim enkazda kaldı. Ben bu kayıplarımı hiçbir zaman unutmadım. Özellikle de kız arkadaşımın acısını hiç unutmadım.”

Proje Nasıl Hayata Geçirildi?

Demiroğlu, Mart ayında projeyi hayata geçirme düşüncesiyle yola çıktı ancak duygusal olarak toparlanmak için Ekim ayına kadar bekledi. Malatya'da yeterli destek bulamayınca, Siverek Kaymakamı Musa Aydemir’in önerisiyle projeyi Siverek'teki bir köy okulunda gerçekleştirmeye karar verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği okulda çalışmalara hız verdi.Kitap toplama kampanyası başlatan Demiroğlu, 4 ay içinde 8 koli kitap topladı. Kitapların yanı sıra kütüphanenin rafları, masaları ve sandalyeleri için de çeşitli destekçilerden yardım aldı. Bu süreçte kendisine Prof. Dr. Erol Koçoğlu, Doç. Dr. Danyal Tekdal, yazar Dilek Tuna Memişoğlu ve Madeni Eşyalar ve Esnaflar Odası Başkanı Hacı İnan destek verdi. Açılışı Unutulmaz Kılan KonserAçılış için özel bir jest olarak Müzik camiasının “Kadife Sesi” olarak bilinen Aygün Karadoğan'ı davet eden Demiroğlu, etkinliği unutulmaz kılmak istedi. Aygün Karadoğan, daveti memnuniyetle kabul ederek Siverek'e geldi ve açılışta özel bir konser verdi.

Aygün Karadoğan yaşadıklarını özetleyerek şu ifadelere yer verdi: “Sevgili kardeşim İsa Demiroğlu 3 ay önce bana kız arkadaşının adını yaşatmak için kütüphane kurma çabasından bahsetti. Kendisine destek olmak için her daim yanında olduğumu belirttim. Açılış için konser vermek istediğini bana söyledi. ‘Siverek’e gelebilir misin Aygün Abi?’ dedi. Siverek’e çalışman ve senin için seve seve gelirim, sonuç olarak güzel bir iş için yola koyulmuşsun ve bu yolda seninle yürümek isterim dedim kendisine. Telefonu kapattıktan sonra yapacağımız konserin planlamasını yapmaya başladım. Bir iki gün sonra yine telefonlaştık ve konser detaylarını konuştuk. Detaylar belli oldukça her şey daha da netleşti. Konsere özel üç tane Urfa parçası hazırlayıp stüdyoda kayıt işlerine başladık. Böyle bir süreç sonunda da Siverek’teyiz. Açılışımızı gerçekleştirdik, güzel bir etkinlik oldu.” Gazeteci İsa Demiroğlu, bu anlamlı proje ile kız arkadaşı Gizem İncesu'nun adını yaşatmanın yanı sıra öğrencilere de önemli bir katkı sağladı. Kütüphanenin, köy okulundaki öğrencilerin eğitimine ve kültürel gelişimine büyük katkı sağlayacağı ifade edildi. Demiroğlu, destek olan herkese teşekkür ederek, projeyi gerçekleştirmiş olmanın verdiği mutluluğu dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER