© Güney Postası

Dengbejler sesleri ile DEM Parti'nin seçim lokalini ısıttı

Seçimlere sayılı günler kala Batmanlı dengbejler, DEM Parti'nin Beşiri'de açtığı seçim lokaline gelerek partililerin kulağının pasını sildi.

Kürt sözlü edebiyatı ve tarihi müzik aracılığı ile geçmişten geleceğe taşıyan dengbeji kültürünün son mirasçılarından Salıhe Qubinê ismi ile ün salan Mehmet Salih Yorulmaz ve beraberindeki dengbejler, DEM Parti Beşiri seçim lokaline gelerek klam (uzun hava) söyledi.

DEM Parti Beşiri Belediye Eş Başkan adayı Mehmet Akif Akın, dengbeji kültürü birkaç asırdan bu yana toplumun siyasi tarihi açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Kültürel hafızayı geleceğe taşımak için dengbejlerin büyük bir sorumluluk üstlendiğine dikkat çeken Akın, "DEM Parti belediyeciliğinde dengbejler Mala Dengbejan yani dengbej evi ile dengbeji kültürünü yaşatmak için büyük bir imkana sahip oldular. Bizim çocukluğumuz Salıhe Qubinê yani Salih amcanın ve diğer tanınan dengbejlerin kasetlerinde seslendirdiği klamları(uzun hava) dinlemekle geçti. Dolayısıyla kültürümüzü yaşatan her şahsiyet bizim için rol model oldu yeni neslin de rol modeli olması için kültür sanat bünyesinde kültürümüzün devamına katkı sunacağız inşallah. Bu gece seçim irtibat büromuza gelen değerli büyüklerimiz olan dengbejlerimize müşekirim" dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER