© Güney Postası

CHP Parti Meclis üyesi Yaşar: Yerel seçimde vatandaş bize kredi açtı bu krediyi hizmet yolunda kullanacağız

31 Mart yerel Seçimleri değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis üyesi Hüseyin Yaşar, CHP'ye verilen kredi konusunda halkın yararında olacak hizmetlerde değerlendireceklerini belirterek, “Belediye başkanlarımız halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda hizmet üretecek” dedi.

Haber: Mehmet Şirin Demir

31 Mart Yerel Seçimler ve gündem ile ilgili Güney Postası'na konuşan CHP Parti Meclisi üyesi Hüseyin Yaşar, Milletvekili seçiminde Batman'da aldıkları oyu yerel seçimlerde alamadıklarını ifade etti. 
CHP'nin Batman'da 6 bine yakın üyesi olduğunu belirten Yaşar, “Önümüzdeki üç yıl içinde partimizin üye sayısını 6 binden 20 bine çıkartmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

Yaşar, “Milletvekili seçiminde aldığımız oyu yerel seçimlerde Batman'da alamadık. Genelde biz ilçelerde aday belirlerken nokta atışı yaptık. Hasankeyf Belediyesini aldık. Sason ve Kozlukta yarışarak sonuna kadar şansımızı zorladık ama kısmet olmadı. Beldelerde ve kimi ilçelerde de diğer muhalefet partileri ile iş birliği yaptığımızda oldu. 2028'de yapılacak genel seçimlerde bölge genelinde vekil çıkartacak bir çalışmanın içindeyiz. Yerel seçimler sonrasında partimize olan ilgi biraz daha arttığını sokakta hissediyoruz. Yarın seçim olacak gibi CHP teşkilatları sahada çalışıyor.”

31 Mart yerel seçimleri sonucunda 420 belediyeyi kazandık

Yerel seçimlerde koordineli çalışmanın önemli olduğunun altını çizen Yaşar: "Yerel seçimlerde partimiz koordineli bir şekilde seçim çalışması yaparak çok güzel bir iş yaptı. Ben de çalışmanın içerisindeydim. Seçim sürecinde anketler yaptık. Komisyonlar oluşturarak ilçeleri gezdik. Kim fazla bir oy alabiliyorsa ve kim ile kazanabiliyorsak onları aday gösterdik. Çok az yerlerde yanıldığımız oldu ama çoğunlukta belirlediğimiz adaylar belediye başkanı oldular” dedi.

“Yerel seçimlerde belediye başkanı adayı seçimi çok önemli. Biz aday belirlerken çok titiz davrandık. Aday belirleme sürecinde yüzde seksen başarılı çıktık” diyen Yaşar, Türkiye genelinde doğru adımlar atarak çalışmaların meyvesini 31 Mart yerel seçimleri sonucunda 420 belediyeyi kazanarak gördüklerini kaydetti.

Vatandaşların yerel seçimlerde CHP'ye kredi açtığına dikkat çeken Yaşar, “Vatandaşlarda bize güzel bir kredi açtı bizde bunun farkındayız. Bize verilen krediyi halkımızı mahcup etmeyecek şekilde hizmet yaparak ilk seçimde CHP'yi iktidar yapacağız” dedi. 

Yerel seçimler sonucundan hem vatandaş hem de CHP memnun olduğunu dile getiren Yaşar, miletimizin verdiği her bir karara dün olduğu gibi bugün de saygı duyduklarını ifade etti.

Vatandaşın kararını etkileyen en önemli unsur partideki kongre değişimi olduğuna vurgu yapan Yaşar, sözlerini şöyle tamamladı: "Vatandaşlarımız genel seçimlerden sonra ümidini kaybetmişti. CHP'de kurultay öncesinde oylarımız yüzde 24-25 bandındaydı. Bu değişim ile beraber yapılan ilk seçimde partimizin oyları yüzde 38'e ulaştı. İlk defa birinci parti çıktık. Bu hafta sonu vatandaşın önüne sandık konulsa partimizin alacağı oy yüzde 40 üstüdür."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER