© Güney Postası

Batman Belediyesi Eşbaşkanlığına Ferah Solmaz seçildi

DEM Parti Batman İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, Batman Belediye Eş Başkanlık görevini Gülistan Sönük ve Ferah Solmaz yapacağını açıkladı.

Haber: Mehmet Şirin Demir 

Batman Kurumlar Koordinasyonu adına açıklamada bulunan DEM Parti İl Eş Başkanı Mustafa Mesut Tekik, "Her süreci şeffaf bir şekilde yürüten partimiz, eş başkanlığın belirlenmesi konusunda da bir dizi çalışma ve görüşme yürütmüş ve süreci tamamlamıştır. Bu anlamda partimiz yetkili kurullarının daha önce de belirttiği gibi eş başkanlık konusunda seçimlerden sonra belediye meclisinden konsensüsle bir ismin belirleneceği aktarılmıştı. İlaveten, kent uzlaşısı felsefemiz gereğince de ildeki demokratik ve dost kurumların önerileri de dikkate alınarak Batman Belediyesi eş başkanımızı belirlediğimizi siz değerli basın emekçileri aracılığıyla tüm halkımıza duyuruyoruz. Bu kapsamda halkımızın oylarıyla seçilen belediye meclis üyemiz Sayın Ferah Solmaz bugün itibariyle Batman Belediyesi Eş Başkanı olarak seçilmiştir. Belediye yönetimimiz, tüm seçilmişleri ve personeliyle beraber Batman halkına en iyi hizmetleri verecektir. Tüm arkadaşlarımızı kutluyor, başarılar diliyoruz" dedi.

 
Mehdi Öztüzün seçim sürecinde ihraç edilmişti 

DEM Parti Batman Belediye Eş Başkanlığı adaylığına delege oyuyla Gülistan Sönük ve Mehdi Öztüzün'ü seçmişti. Yerel seçimlere kısa bir süre kala bir takım yaşanan gelişmelerden sonra Öztüzün önce partiden ihraç edildi daha sonra eş başkan adayı olmadığını Batman Kurumlar Koordinasyonu tarafından duyurulmuştu. Öztüzün yerine kimin geleceğini seçimlerden sonraya bırakılmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER