© Güney Postası

Ahmet Türk "Ağalara şeyhlere verecek oyumuz yok"

DEM Parti Siverek ilçesinde seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. Bavuş Mahallesi Şükrü İzol Caddesi'nde yapılan açılışa DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, DEM Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, DEM Parti Urfa Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Celaleddin Erkmen ile Gülşen Özer, DEM Parti Siverek belediye eşbaşkan adayları Ali Dusak ile Yıldız Çetiner ve binlerce kişi katıldı.

 Program DEM Parti ilçe eşbaşkan ile belediye eşbaşkan adaylarının halkı selamlaması ile başladı. Ardından konuşan DEM Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, "31 Mart'ta Siverek Belediyesi'ni halkın belediyesi yapacağız. Siverek ne ağa nede türevlerinin yeridir, Siverek halkındır. Bizi ağalar yönetmesin diye geliyoruz” dedi. 

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, konuşmamasına 2018 yılında hayatını kaybeden İbrahim Ayhan'ı anarak başladı. 31 Mart yerel seçimlerinin bütün dünyaya Kürtlerin kendi kimliklerine sahip çıktığı mesajını vermesi için önemli olduğunun altını çizen Türk, "Biz barışa, eşitliğe, kimliğimize sahip çıkacağız. Bugün Ağa ve Şeyhler sesimizi duysun; bu topraklarda zulüm devam ediyor. Kürtlerin kazanımlarını kaybetmesi için saldırıyorlar. Ağa ve Şeyhler utanmıyorlar mı? Biz halkların kardeşliğini savunuyoruz. Bütün halkların demokrasiye erişmesi için çabalıyoruz. Kimsenin düşmanı değiliz. Kendi haklarımızı istiyoruz. 31 Mart’ta Şeyhlerin ve ağaların hakkettiği cevabı vermemiz lazım. 31 Mart'a kadar ev ev dolaşın ve mücadeleyi anlatın. 31 Mart'ta da sandıklarınıza sahip çıkın ve Siverek belediyesini DEM Parti belediyesi yapın” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından seçim bürosunun kurdeleleri Barış Anneleri tarafından kesildi. Açılış programı Hozan Servan'ın seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halayalar ile son buldu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER